restaurant Sphinx

In drumul spre Iasi, pe 31 decembrie, undeva inainte de Bacau stomacele noastre au solicitat o oprire muncitoreasca. Dupa o scurta cautare pe internet (minunata inventie internetul pe mobil!) si lectura catorva recenzii, am decis sa verificam un restaurant cu specific italienesc. Toate bune si frumoase, pana sa intram – usa era inchisa, fara nici un afis/bilet/orar de functionare, iar restaurantul nu parea sa fie in uz de ceva vreme. Asadar si prin urmare (:-)) am luat drumul mall-ului in cautarea unui lant toxic international de genul KFC.

Astfel, in Arena Mall, la ultimul etaj, am gasit restaurantul Sphinx. Dragut aranjat, cu mese de lemn & bucatele de faianta pictata incrustate, cu meniu cuprinzator si oferta zilei la vedere, si cu destul de multi clienti cat sa ne dea incredere ca au mancare comestibila.

Cand sa dam comanda am constatat ca chelnarita pe langa ca era foarte draguta era si extrem de cinstita: “nu va recomand vita, nu e…. buna, adica.. nu e muschi, e vrabioara.. e mai tare”, urmat de un raspuns superb la intrebarea “ciorba radauteana e buna?”: “e buna, dar e de ieri. De azi sunt ciorba de vacauta, cea de burta si cea de pui”. Pentru acestea, tanara domnisoara usor sfioasa si-a asigurat bacsisul de 10% pe care altfel ma cam sfiesc sa-l dau.

Ciorbele au venit cat am apucat sa ma spal pe maini. Mari, cu smanana si ardei iute, si turtite (un fel de lipie turceasca, dar mai pufoasa si crocanta) alaturi. Pastele arabiata contin si masline – nu chiar conform retetei – dar sunt bune, iar portia sanatoasa.
Cum ne umflasem burtile suficient si trebuia sa mai conducem putin, nu sa dormim, am renuntat la a mai gusta si alte feluri; dar vazute la vecini pareau foarte apetisante si sigur suficient de mari sa sature orice nemancat. Mai trecem…

www.sphinx.ro
Arena Mall, et.2
Bacau

din meniu:
ciorba de burta 12,5
ciorba de vacuta 12,9
penne arabiata 13,5

Atentie! Nu se poate plati cu cardul.

20120114-212246.jpg

20120114-212257.jpg

20120114-212309.jpg

Filed under eat, travel