Noaptea Muzeelor – Bucuresti 2013

Weekendul care vine vom avea iar ocazia sa ne plimbam nocturn prin muzeele capitalei, si nu numai.

Pentru cine nu cunoaste inca evenimentul si nu stie ce este deschis, recomand o citire a site-ului oficial.

Pentru restul, majoritatea prieteni pe care i-am stresat in ultimii 5 ani cu acest eveniment, pe unii si tarandu-i dupa mine, uitati unde m-as duce eu:
Muzeul Cailor Ferate – proaspat deschis si aranjat, cu recomandari calduroase de la un prieten pasionat de trenuri. Si pentru ca imi plac si mie trenurile si mi se pare fascinanta istoria cailor ferate. Iar daca lasa si copii sa se suie prin vrunul, va fi evenimentul serii.
Arhivele Nationale – fiindca nu am reusit inca sa ajung, iar cladirea e faina, iar daca cumva va lasa sa aruncati si un ochi in camerele de arhivare trebuie sa fie f impresionant
Palatul Stirbei si Romanian Design Week – pentru ca nu am intrat niciodata in cladire (o scurta istorie a palatului gasiti aici) si pentru ca e avanpremiera RDW cu multe haine si bijuterii frumoase 🙂
Centrul Cultural ArtSociety – pentru cine nu a vizitat inca Palatul Cesianu-Racoviţă, si pentru operele de arta pe care altfel nu le prea poti vedea. Daca tot sunteti in zona, traversati si la Muzeul Theodor Aman – proaspat redeschis, renovat din greu in ultimii ani, merita macar pentru casa daca nu sunteti mari fani ai artistului.

Pentru cand vi se face foame, o degustare de produse traditionale romanesti ori bucate Aromane la MTR. Si acompaniament muzical de calitate (http://www.muzeultaranuluiroman.ro/acasa/ziua-internationala-a-muzeelor-si-noaptea-europeana-a-muzeelor-ro.html)

Special pentru kinderi: Observatorul Urseanu, de pe calea Victoriei. Acolo puteti insa sa-i duceti si in alte serii, mai putin aglomerate. Dar daca sunteti prin zona, merita sa va opriti. Sonka tine cursuri de astronomie pentru copii la Fundatia Cale Victoriei si este cel mai pasionat astronom pe careil cunosc! Si rabdator cu copiii. Dar mai bine ii duceti cand nu se imbulzeste tot poporul pe treptele uneia din cele mai frumoase dar darapanate cladiri din Bucuresti.

Ar mai fi:
Foisorul de Foc – se vede frumos de sus, dar cica e super coada in fiecare an
Fundatia Lowendal – pentru cine a ratat-o anul trecut.
Muzeul Vasile Grigore – tot pentru cei care l-au ratat anul trecut. numele nu zice nimic, dar este o bijuterie
Muzeul Minovici – tot pentru cei care nu l-au vazut pana acum, dar mai ales cu recomandarea de plimbare prin gradini. Daca nu aveti timp de el acum,nu-l ratati de Sanziene, in iunie, cand organizeaza un eveniment f fain, colorat si cu multe lumini. Si bunatati.
Muzeul Aviatiei – daca mai aveti timp si mai ales daca lasa copiii sa tzopaie in voie. Apropo de asta, vedeti daca va intereseaza evenimentul asta de la Tarom: http://www.tarom.ro/despre-noi/noutati-si-presa/stiri/detalii-stire.html?news=253
MNAR – vad ca au proaspat deschis publicului cateva spatii noi, inclusiv Sala Tronului. Nebunia anuala de la MNAR ma face insa sa-l trec la coada listei. Poate daca ajungeti foarte devreme sau foarte tarziu.

Astept poze si povesti!

si pe DorDeDuca.ro

Filed under read / see / do