Lenea e cucoana mare…

Zice o zicala. Si asa e. Culmea e ca te loveste cel mai tare cand muncesti – da, da, stiu, imi veti sari toti in cap ca nu mi-a fost bine stand acasa strajer la cetate, plimbandu-ma cu bicicleta si facand prajituri si goblenuri, si ca io am vrut la munca. Asa e. Si ma bucur ca muncesc, ca acasa incepusem sa o iau razna, nu alta. Dar de cand muncesc sunt mai lenesa – sa fie clar, nu e oboseala, e lene! Povestea aia cu am venit de la serviciu si sunt obosit, trebuie sa ma relaxez e poveste de filme americane si bullshit de reviste mondene. N-am murit nici eu cum n-a murit nimeni (si niciunul din voi care cititi acum), venind seara acasa si apucandu-ma de facut curat, scris 3 randuri pe blog, sortat poze, cusut ceva ori facut de mancare si o prajitura, iar weekendul sa-l incep vineri dupa program si sa-l termin duminica seara cu cateva kile extra de noroi pe bocanci si un munte in plus in palmares. Iar daca ar fi sa ma gandesc la prietenele mamici care dau cu aspiratorul in timp ce fac lectii cu copilul mare si au pe foc si vreo doua cratite ce dau p-afara iar ala mic urla ca a facut pe el, imi dovedesc o data in plus ca m-am lenevit.

Asa ca ma intreb, de unde dom’le conceptul asta ca vi obosit de la serviciu si acasa trebuie sa lenevesti ca o balena esuata pe canapea? Ii admiram cu strasnicie pe cei care reusesc sa se duca la sala o data pe saptamana, aproape ca-i invidiem pe prietenii care se duc la cocotz, treking, biciclit, vaslit, etc in weekend, zicem ca cei care (apuca?) sa citeasca 1-2 carti pe saptamana au fie timp berechet, fie nu se streseaza la munca, ca femeile care fac o prajitura in fiecare saptamana si 2-3-4 feluri de mancare sunt eroine sau super pasionate, etc.

Da’ Lenea e cucoana mare si asteapta sa fie servita, inclusiv intelectual si fizic. Si nu cere de mancare, ca exista supermarketuri si fast-fooduri, iar noi pt asta muncim, nu?

Deci mai gandititi-va o data: de ce va duceti la munca? Care e visul ala pt care aveati nevoie de bani si pe care l-ati pierdut pe drum?

Si acum puneti fundul la treaba si capul la gandit…

Filed under other...