La’teral

De mult ma intrebam cum ar fi un resturant la ultimul etaj al unui bloc, cu vedere asupra orasului, asa incat atunci cand am vazut reclama la La’Teral mi-am spus ca trebuie neaparat sa merg. Ce-i drept, eu imi imaginam un resturant cu mancare cocheta, acces “restrictionat”, un spatiu de petrecere cu o mica terasa, si o vedere spre o zona mai verde precum cel din zona strazilor cu nume de capitale.
La’Teral este un restuarant cu intentie buna, dar realizare suferinda. In primul rand, liftul merge pana la penultimul etaj al blocului de unde urci un etaj pe niste scarii ce iti aduc aminte de curtea bunicii. Dar treci peste asta usor. Balconul si/ori tereasa nu exista. Vederea este spre Dambovita, dar doar vreo 2 mese sunt privilegiate cu aceasta, celelalte fiind fie prea departe de geam fie beneficiind de interventia “benefica” a cate unui stalp in cadru.
Pozitionarea nu-l ajute, de asemenea: este mai aproape de viitoarea noua biblioteca nationala decat de intersectia de la Unirea, asa ca pierde mult din grandetea peisajului: pot sa-mi imaginez ce vede este de la utlimul etaj al blocului Horoscop, eventual iarna cu luminitele aprinse pe bulevar si bradul de la Universitate in fundal…
Peretii nu as putea spune ca au fost tencuiti & varuiti de cei mai buni mesteri din lume, iar panourile de PFL ce au fost utilizate la inchiderea anumitor zone inca se vad. Pacat…

Mancarea ? Capucino 7lei, dar e la plic. Limonada cu miere, 500ml 9lei, cu mierea deja amestecata si un pic de apa minerala (nu as garanta ca nu avea limonada din comert inclusa); e ok. Salata de pui cu andive 16lei, dar dupa 2 portii comandate inainte, n-au mai avut andive si pt noi. Spaghete carbonara 15lei (300g). Tochitura moldoveneasca 23lei (400g), cu mamaliga, ou prajit, burduf si porc, era mai degraba un pumn de carne prajita de porc prjita intr-o baie de ulei, nici macar in bucati mici ori cu grasime. Buna la gust, dar nu mi-a adus aminte de tochitura bunicii.

A fost ok pentru o masa de weekend in oras, dar nu l-as pune pe lista de recomandari pentru prieteni. Bucatica de priveliste e faina, dar altfel nu as gasi nici un motiv sa mai trec pe acolo. Nici ieftin, nici portii mari, nici aspect fantastic, nici mancare delicioasa, nici fancy – mediocru pe toata linia. Intre “nu va duceti”, “merita mers” si “nu pierdeti nimic daca nu ajungeti”, l-as alege pe ultimul.

O zi faina !

Filed under read / see / do